Digitale invitationer, meukort, bordkort, Save the date, ønskeseddel mm - Se alle vores redigerbare skabeloner til konfirmation

Se vores mange redigerbare skabeloner til konfirmation. Vi har et stort udvalg i menukort, bordkort, bordnumre, bordplaner, ønskesedler, save the date kort mm. til festen som du nemt og hurtigt kan redigere, downloade og printe ud hjemme eller hos et trykkeri. 

Du kan ændre skrifttype, tilføje, slette, rotere, ændre baggrund, tilføje billeder mm. i vores online redigeringsprogram. Prøv før køb i vores demo version – se link i produktbeskrivelsen

Konfirmation & Nonfirmation – Festen for de smukke unge mennesker

Konfirmanden der skal fejres, har følt sig klar til denne dag meget længe, og har ofte mange forventninger og ønsker til hvordan festen skal være.

Skal – Skal ikke konfirmeres?

Skal man være helt sikker og troende, før man kan sige “ja” til at blive konfirmeret? Nej, når det gælder tro, kan vi aldrig være helt sikre. Det handler om at turde tro og håbe og elske.

Hvis man ikke bliver konfirmeret, så holder man som regel en Nonfirmation. Dog er ikke alle der er tilhængere af en nonfirmation, men det er op til den enkelte at vurdere hvad der føles rigtigt.

Hvad er en konfirmation?

Konfirmationen er det ritual i kirken, som markerer overgangen mellem barndom og ungdom. Konfirmation betyder, at Gud bekræfter det løfte om at være med dig, som han gav dig, da du blev døbt.

Som døbt får du lov til selv at tage stilling til din dåb, når du er på vejen mod at blive voksen. Ved konfirmationen bekræfter Gud sit ja til dig og siger, at han holder, hvad han lovede til din dåb. Som konfirmand gentager du dåbens ja med dit ja til den kristne tro og bliver velsignet. 

For at blive konfirmeret skal du: 

  • være døbt
  • have fulgt konfirmationsforberedelse
  • være fortrolig med den kristne børnelærdom og
  • være fortrolig med folkekirkens gudstjeneste

Sådan foregår konfirmationen i kirken

Konfirmation begynder med, at konfirmanderne går ind i kirken og sætter sig på deres særlige pladser. Efter indgangsbøn, en salme, læsning fra Bibelen og en kort prædiken, holder præsten tale til konfirmanderne. Præstens tale til konfirmanderne kan også indgå som del af prædikenen. Man beder måske også en kort bøn. Derefter siger præsten, konfirmanderne og alle i kirken trosbekendelsen i fællesskab.

Hvordan foregår konfirmationsritualet

Den egentlige konfirmation foregår oppe ved alteret, hvor du som konfirmand knæler. Præsten siger dit navn, og mange steder er der tradition for, at konfirmandens familie rejser sig, når navnet bliver nævnt.

Populære konfirmationsord

Efter præsten har velsignet konfirmanden ved alteret, får konfirmanden ofte læst et bibelvers eller salmevers op: Konfirmandens eget konfirmationsord.

Konfirmationsordet er oftest et vers fra Bibelen, som konfirmanden kan tage med sig videre og som de selv vælger.

I beder fadervor sammen

Selve konfirmationen slutter med at konfirmanderne og præsten i fællesskab beder fadervor. Derefter går konfirmanderne tilbage til deres pladser. Resten af gudstjenesten forløber som en normal gudstjeneste med bøn og salmer. Konfirmationen slutter i mange kirker med, at konfirmanderne og præsten går ud i sammen.

fødselsdag

Konfirmationsfesten – Den røde tråd

Det kan det være en god idé at tænke over den røde tråd til hele festen, med alt lige fra invitationer, bordkort, menukort, skilte, festlokalet hvor festen skal holdes og til bordpynten, så I kan finde de helt rette ting i tide. De farver I vælger at gå med, kan I eventuelt lade gå igen på kjolen eller jakkesættet, fx med en lille blomst i lommen eller måske på takkekortet.

Save the date kort

Save the date kort er blevet meget populære også til konfirmation og lige så snart I har datoen på plads, sendes kortet så gæsterne kan nå at reservere dagen. Der er større chance for at familie og venner kan komme og fejrer konfirmationen når de kender datoen i god tid. Se vores store udvalg af Save the date kort til konfirmationen HER

Invitation

Skal du invitere til en flot konfirmation, skal du bruge en flot invitation! Dine konfirmations indbydelser er det første indtryk, dine gæster får af din fest – og indbydelserne må derfor gerne være flotte, personlige og unikke i deres udtryk. Se vores mange forskellige konfirmationsindbydelser HER

Borddækning til konfirmation/nonfirmation

Når du skal dække bord til konfirmationen eller nonfirmationen, kan det anbefales at vælge en stil der matcher til konfirmanden, både i farver og valg af pynt. 

Husk også at lave et fint gavebord, som byder gaverne til konfirmanden velkommen. Se vores fine gavebordskilte HER

Musik

Måske der skal hyres nogle musikere til at spille til festen, eller måske en jukebox måske kunne være sagen. Det er også populært at få en DJ til at komme og spille.

Underholdning

Underholdning er altid sjovt til en konfirmation, det kan enten være en sang med tilhørende sangskjuler, en leg med konfirmanden i fokus, evt. en sjov quiz, Tip13 eller måske en Kahoot. Vi har vores sjove quizzer som altid er populære.

Mad

Ordet konfirmation sætter hurtigt tankerne i gang omkring maden til en konfirmationsfest. Skal I have mad udefra, måske en konfirmationsbuffet, en pølsevogn, en pandekagebil, helstegt pattegris, eller måske I vil lave alt maden selv. Det afhænger jo selvfølglig også af hvor I skal holde konfirmationsfesten. Mulighederne er mange men husk også at se på budgettet.

Gavebord

Konfirmanden får helt sikkert masser af skønne gaver, så det er meget smart at have et specielt gavebord til dette hvor gæsterne kan sætte deres gaver på. 

Huskeliste til konfirmationen

Konfirmationskjolen, buksedragten eller jakkesæt
Undertøj (hvidt hvis det er til piger)
Konfirmations jakke
Konfirmationssko
Blå mandag tøj
Smykker
Hår og make up
Ønskelisten
Gavebordet
Gæstelisten
Invitationer
Location
Bordplan
Borddækning / Bordkort
Menu / Menukort
Tale eller sang
Toastmaster
Takkekort
Til og fra kirken
Roser/gaver til vennerne

Gode råd til konfirmationen

Tale eller sang?

Skal du holde en tale eller skrive en sang? Gør det, du har mod på og lyst til. Du skal selvfølgelig også have noget på hjerte. Det kan være, at du gerne vil bruge dagen til at sige tak. Tak for festen, gaverne og selve livet måske.

Gode råd til talen

Skriv på forhånd det ned, du vil sige
Skriv med store bogstaver, så det er let at se, hvor du er nået til
Del talen ind i afsnit, så er den lettere at overskue
Tal langsomt
Træk vejret dybt
Kig op fra papiret, se folk i øjnene
Stå op, når du taler
Giv dig tid til at smile
Giv gæsterne tid til at grine
Hold pause hvis du bliver for nervøs
Øv dig foran spejlet
Hold ikke tale i mere end fem minutter. To minutter er også fint
Tænk på, at det er din familie, du står overfor. De elsker dig, som du er
Husk, man er kun modig, når man gør noget, man ikke tør

Blå mandag

De fleste fejrer blå mandag med klassekammeraterne. Find ud af hvad I har lyst til i stedet for bare at gøre det, som andre har gjort. Husk, at alle skal være med. Tænk også på økonomien, når I planlægger. 

Steder at holde Blå mandag

TIVOLI

BAKKEN

ÅRHUS

KØBENHAVN

DEN BLÅ PLANET

MONKEY FUNKY PARK

Gaveforslag til konfirmanden

Ipad
Ny mobil
Nyt tøj
Penge
Aktier
Oplevelsesgave
Smykker
Salmebog
Flytte hjemmefra ting
Kørekort
En rejse
Bøger
En cykel
Computer
Gamerudstyr
Slå jer evt. sammen til en dyrere gave
Et klippekort med 10 klip evt. ud og spise, nye sko, McDonalds, en klipning, ny trøje, en bog mm.